Amerika i perestrojka: opyt vzaimnoj adaptacii. Perestrojka ili peredyška. 1. - Spasskij, N.
Analýza v súčasnosti ostro diskutovaného problému v ZSSR a to prestavby národného hospodárstva. Skúmanie otázky, aký je vzťah USA k sovietskej prestavbe, či by sa jej malo pomôcť alebo nie, aký Sovietsky zväz by USA najviac vyhovoval - stabilný a jednotný, alebo slabý a rozdrobený a ako možno chápať perspektívu zainteresovanosti USA na vnútorných záležitostiach ZSSR.