Manažment Výber z problematiky. 1. - Sedlák, Mikuláš
Manažment - teória a prax riadenia v podmienkach trhového hospodárstva, systém princípov, metód, techník a postupov používaných v riadení firiem a iných inštitúcií. Vznikol v USA. Rozšíril sa do Európy. V Japonsku vznikol preberaním poznatkov amerického manažmentu svojrázny japonský manažment. Jeho podstatné znaky a odlišnosti od západného manažmentu - kolektivizmus, sociálna orientácia, sociálne motívy. Americký manažment, história jeho vývinu.