Územní plánování v evropských souvislostech. - Andrle, Alois
Postavenie a úlohy územného plánovania vo svetle prijatého dokumentu ES k územnej politike a územnému plánovaniu z r. 1990. Nové procesy interregionálneho plánovania v pohraničných a prihraničných oblastiach. Vplyvy úbytku obyvateľstva činného v poľnohospodárstve a špecifiká vidieka. Európska, štátna, regionálna a komunálna úroveň vypracovávania stratégií územného usporiadania.