Teorija optimal'nogo funkcionirovanija: k probleme istokov. - Šuchov, N.
Charakteristika téz zakladateľov marxizmu o optimálnom fungovaní ekonomiky a myšlienok M.I. Tugana-Baranovského ako aj jeho pokusov syntetizovať Marxovu teóriu hodnoty s teóriou hraničnej užitočnosti. Presvedčenie, že teória optimálneho fungovania ekonomiky má metodologické východiská v marxizme a konkretizácia tohto názoru na učení Marxa a Engelsa.