Valuing risk in the workplace: market price, willingness to pay, and the optimal provision of safety. - Herzog, H.W
Teória kompenzujúcich sa váhových diferenciálov napovedá, že zamestnania s nepriaznivými vlastnosťami si budú vyžadovať vysoké váhy. Empirické testy ukazujú, že vo výrobnom sektore je situácia trochu odlišná.