Rynok truda - osnovnyje tendencii. Tendencii mirovogo ekonomičeskogo razvitija. - Višnevskaja, N.
Výsledky r. 1990 v sociálnej sfére nie sú pre rozvinuté krajiny jednoznačné. Pokles výroby a rast nezamestnanosti v USA zhoršili sociálno-ekonomické postavenie pracujúcich. V západnej Európe došlo k zlepšeniu ukazovateľov využitia pracovnej sily. Najlepšie výsledky má Japonsko, kde je nezamestnanosť minimálna, dôchodky vzrástli. Transformácia vo východoeurópskych krajinách viedla k zostreniu mnohých sociálnych problémov. Charakteristika rastu spotreby vo vyspelých krajinách. Rozbor odborového hnutia.