<Die> Regelung öffentlicher Übernahmeangebote. <Die> Ausgangslage in der Bundesrepublik Deutschland und der EG-Richtlinien-Entwurf. - Nick, A.
Návrh smerníc k preberaniu časti akcií v podnikoch krajín ES. Postupy pri preberaní akcií a správy nad jednotlivými časťami podniku a spôsoby financovania. Doterajšie právne úpravy zverejnenia možnosti prevzatia akcií podniku v koncernovom práve Nemecka. Zásady práce komisií burzových expertov. Zákon o účastinných spoločnostiach. Povinnosť ponuky prevzatia a jej realizácia v návrhu ES. Financovanie prevzatia a správy akcií v SRN.