Dviženije cennych bumag. - Alechin, Boris Ivanovič
Trh cenných papierov plní dve funkcie: spája kupca s predávajúcim a zrovnovážňuje dopyt s ponukou účastín, stabilizuje ich ceny. Centrálnym trhom účastín je burza, pod vplyvom ktorej sa vytvárajú ceny aj na "uličnom trhu", pri predaji účastín "z pultov". Údaje o 14 najväčších fondových burzách sveta. Charakteristika členstva a riadenia burzy, burzovej politiky, príkazov na kúpu a predaj účastín.