Entstehung des Wertpapiermarktes in der Sowjetunion. - Afanassiev, A.
Opatrenia ku vzniku trhu cenných papierov v ZSSR. Druhy akcií - akcie akciových spoločností, pracovných kolektívov, podnikov. Druhy obligácií (pôžičiek) - priemyslové obligácie, pôžičky štátu a regiónov, účelové pôžičky. Mimoburzové cenné papiere. Obchod s cennými papiermi, ich registrácia, zdanenie a možnosti kúpy cudzincami.