Vostočnaja Jevropa na puti peremen. Tendencii mirovogo ekonomičeskogo razvitija. - Kolčin, S.
Rok 1990 je rokom prechodu východoeurópskych krajín k trhovej ekonomike a rokom vytvárania nových spoločensko-politických štruktúr. Ekonomickým dôsledkom je hlboký pokles výroby, zníženie životnej úrovne, nezamestnanosť a inflácia. Analýza činiteľov poklesu výroby. Údaje za jednotlivé krajiny. Smery reforiem. Charakteristika vývoja cien, stavu financií a podrobnejší popis transformácie v troch vedúcich krajinách: Maďarsku, ČSFR a Poľsku.