Chocs pétroliers et politiques économiques nationales. Simulation a l'aide d'un modele d'équilibre général pour la Tunisie.
Modelová štúdia rovnováhy vzťahov výroby, importu a exportu nafty v Tunisku. Porovnanie výsledkov štúdie s ostatnými krajinami Afriky. Zahraničné subvencie. Vnútorné ceny naftových produktov. Autonómna energetická politika. Charakteristika ekonomiky v Tunisku. Politické scenáre jej rozvoja.