L'Union Economique et Monétaire: un nouveau contexte pour la politique économique. - Bensaid, J.
Hospodárska a menová únia (HMÚ). Cenová disciplína. Etapy HMÚ. Prémia za riziko zmeny by mala zmiznúť. Konvergencia reálnych kurzov po prechodnej fáze prispôsobenia. Náklady na vzdanie sa výmenného kurzu. Aká autonómia ostane pre rozpočtovú a daňovú politiku. Tlak solventnosti štátu. Miesto pre rozpočtovú koordináciu.