Kdo zachrání sovětskou ekonomiku? - Neuman, J.
Reformné plány stabilizácie ekonomickej situácie v bývalom ZSSR. Plány Georgija Javliňského a Lva Golasa. Plán Javliňského je vypracovaný v spolupráci s americkými ekonómmi z Harvardu. Je rozložený do 6 ročného obdobia. Predpokladá liberalizáciu, finančnú reformu, privatizáciu, rozvoj trhového mechanizmu. Plán L. Golasa je jednoznačne sovietskej produkcie. Predpokladá dvojúrovňovú ekonomiku, ktorá bude tvoriť prechod k trhovému hospodárstvu.