Perechodnyje ekonomiki v 1990-1991 gg. Obzor Jevropejskoj ekonomičeskoj komissii OON.
Skrátený materiál vypracovaný Európskou hospodárskou komisiou OSN. Rôzne prístupy pri prestavbe centralizovaných plánových ekonomík na trhové hospodárstvo. Charakteristika rámca uskutočňovania prechodov na trhové hospodárstvo, hlbokého poklesu ekonomík, vnútorných i vonkajších príčin poklesov výroby, zníženia investičnej aktivity a vysokej inflácie v krajinách východnej Európy. Možnosti pomoci západu.