Švedskaja model' obščestvennogo razvitija. - Grišin, I.
Stanovisko k otázke, či možno o švédskom modeli spoločenského rozvoja hovoriť ako o tretej ceste medzi kapitalizmom a socializmom. V určitom zmysle možno tento model považovať za tretiu cestu. V súčasnosti prežíva krízu, ktorá vedie k pokusom zaviesť do sformovanej praxe spoločenských vzťahov určité korektívy.