Structure fonctionnement et évolution du marché international des nouvelles. Les agences de presse de 1835 a 1934. - Wolff, Jacques
Vznik medzinárodného obchodu s tlačou a troch tlačových agentúr - Havas, Reuter, Wolff, ako oligopolu pre rozširovanie tlače. Štruktúra trhu s tlačou z pohľadu dopytu a ponuky. Vznik nových agentúr v Nemecku, Anglicku, Taliansku a USA. Prvé územné rozdelenie. Vznik tlačovej asociácie. Svetové pramene, produkcia a rozširovanie tlače od r. 1859 do r. 1934.