O razvitii otnošenij SSSR s MVF i MBRR. - Gorškov, A.
Podiel ZSSR na formovaní medzinárodných valutových a úverových organizácií na sklonku vojny a príčiny odmietnutia vstupu do nich. Argumenty proti pripojeniu ZSSR k medzinárodnému menovému fondu a vstupu do medzinárodnej banky pre rekonštrukciu a rozvoj. Problém veľkosti členskej kvóty, práv člena a možných výhod. Prípravné práce k vstupu ZSSR do MMF.