Paradigm shift in international business research: from partist and eclectic approaches to the GAINS paradigm. - Macharzina, Klaus
Zhodnotenie stavu poznatkov o medzinárodnom podnikaní z ktorého vyplýva, že stále chýba zovšeobecniteľná teória. Hľadanie nových ciest k vedeckej koncepcii skúmania tejto oblasti, za použitia pojmu "gestalt", ktorý by mohol predstavovať novú paradigmu.