Zákon o priestupkoch.
V zákone sú zakotvené nové hmotnoprávne a procesnoprávne inštitúty ako je napr. príčetnosť, nepríčetnosť, krajná núdza, nutná obrana, ustanovenia o mladistvých a pod. Novo sa zavádza povinnosť uhradiť štátu trovy, ktoré vzniknú z prejednávania priestupkov. Charakteristika 4 častí zákona: Všeobecnej časti. Osobitnej časti. Konania o priestupkoch. Spoločných, prechodných a záverečných ustanovení.