Byty v zemi tulipánů. Přestavba velkých měst v Holandsku. - Sedlářová, D.
V 70. rokoch v Holandsku panelová výstavba, voči ktorej verejnosť prejavovala odpor. Za 20 rokov sa z Amsterdamu vysťahovalo 200000 obyv. do okolia, čo ohrozilo sociálne štruktúry. V súčasnej bytovej politike zmeny. Spojili sa vysoké nároky na bývanie s využitím finančnej iniciatívy jednotlivcov a s citlivým prístupom k sociálnym aspektom. Pri vysokom štandarde bývania dostáva 1/3 nájomníkov podporu na nájomné.