Strachovyje organizacii pri perechode k rynku. - Orlanjuk-Malickaja, L.
Trh poistenia je osobitnou sférou peňažných vzťahov, kde predmetom kúpy a predaja sú poisťovacie služby. Charakteristika niekoľkých kategórií kupujúcich a predávajúcich na tomto trhu. Význam marketingu. Rozbor finančnej základne, dôchodkov, nákladov, rentability, zisku poisťovacích operácií a výhodnosti poistenia pre poisteného. Prehľad poisťovacích organizácií v ZSSR.