Kooperace prostřednictvím dalšího vzdělávání, další vzdělávání prostřednictvím kooperace je heslem Hospodářské akademie Východ-Západ. THN hovoří s prezidentem Ost/West Wirtschaftsakademie. - Standke, K.H
Hospodárska akadémia Východ-Západ funguje od r. 1990. Jej cieľom je priraďovať vedúce osobnosti európskeho hospodárstva a politiky na úlohy vyplývajúce z procesu zrastania východoeurópskych a západoeurópskych ekonomík. Vypracovávajú sa v nej tiež špičkové ekonomické rozbory. Rozhovor s prezidentom tejto akadémie.