Vzdelanostná úroveň. - Hlad, František
V r. 1989 sa štatisticky zisťovala vzdelanostná úroveň ekonomicky aktívneho obyvateľstva. Výsledky zisťovania ukázali, že v porovnaní s minulosťou vzdelanostná úroveň vzrástla, ale že v medzinárodnom porovnaní nedosahuje štandard vyspelých krajín a že nezodpovedá budúcim potrebám. Analýza vzdelanostnej úrovne SR a porovnanie s ČR. Medzinárodné porovnania kvalifikačnej štruktúry.