felsöoktatás és a diplomások munkaeröpiaca az Egyesült Allamokban. - Horváth, D.T
Systém vysokého školstva v USA. Organizácia, delenie na štátne, regionálne, súkromné školy, hodnotenie podľa výsledkov. Počty zapísaných a študujúcich (50 perc. všetkých 18-ročných) v rôznych formách štúdia. Vývoj počtu študujúcich od r. 1950, súčasný stav. Trh práce pre vysokoškolsky vzdelaných, ich umiestenie v zodpovedajúcich i nezodpovedajúcich zamestnaniach. Spôsob hodnotenia uplatnenia absolventov v USA.