Order, stepsize and stiffness switching. - Butcher, J.C
Úvaha o otázkach: Kedy má program prejsť z pevného režimu do nie pevného a naopak? Kedy má program zvoliť iné usporiadanie? Akú veľkosť kroku má zvoliť program pri prechádzaní z jedného kroku do druhého? Kritéria sú prezentované v algoritmickom tvare.