How can you calculate small sample probabilities without formulas? - Burr, J.T
Pri odbere malých partií tovaru podniky obvykle pri vzorkovaní uplatňujú hypergeometrické rozdelenie ako podklad pre štatistiku malých partií. Popisuje sa zjednodušená metóda odstraňujúca možnosti zámien "x" a "y" vo vzorcoch a ďalšie omyly, ktorá sa zakladá na jednoduchej matici s vybranými charakteristikami (dobrý, zlý, vyhovujúci, nevyhovujúci, v norme, mimo normy ap.). Dva príklady.