Organizational size, structuring of activities, and control information system sophistication levels: an empirical study. - Lal, M.
Skúma sa vzťah rozvinutosti organizačnej štruktúry a informačného systému riadenia k veľkosti podniku vyjadrenej viacerými ukazovateľmi. Sledujú sa dva aspekty organizačnej štruktúry - štrukturácia činností a stupeň decentralizácie. Pozitívna korelácia medzi všetkými premennými s výnimkou veľkosti a štrukturácie činností.