Pohled pod povrch reformy. Nad důchodovou situací podniků. - Ungerman, J.
Analýza výsledkov finančného hospodárenia štátnych podnikov. Dominantným faktorom už nie je cenový rast, ale pokles výroby. Mení sa štruktúra priemyselnej výroby, nadpriemernú dynamiku majú odvetvia energetiky, palív a hutníctva železa. Podobne sa nerovnomerne vyvíjajú zisky, alokácia ziskov v prospech odvetví spracúvajúcich surovín reprodukuje staré výrobné štruktúry. Zvolený systém valorizácie miezd môže viesť k inflácii.