Také v ČSFR účelové financování vědeckých a výzkumných projektů. - Pivoňka, Karel
Nutnosť principiálnej zmeny financovania vedy a výskumu. Poslanie nového systému podpory vedy a výskumu na federálnej úrovni. Zriadenie Federálneho fondu pre vedu a výskum, legislatívne pozadie, zásady čerpania, a ďalšie úpravy.