Erkölcs és gazdasági jólét. Gondolatok Robert Frank: Passions within Reason c. konyve kapcsán. - Scitovsky, Tibor
Úvahy nad filozofiou autora o vzťahu prosperity a morálky (Frank, R.: Passions within Reason. The Strategie Role of the Emotions. W.W. Norton, New York 1988.) V rozpore s tvrdením autora knihy predpoklad aj inej motivácie v procese ekonomickej aktivity ako je blahobyt. Nevyhnutnosť morálky a čestnosti v trhovom hospodárstve. Filozofia prosperity v podnikaní sa zakladá najmä na morálke.