Dorogoj čelovek epochi NTR. - Vasil'čuk, Ju
Zvyšujúce sa investície do človeka v XX. storočí mení črty základných ekonomických procesov. Nevyhnutnosť upresnenia pojmov a myslenia v štyroch sférach teórie: v dejinách ekonomického myslenia, v politickej ekonómii, v sociológii a v ekonomike spotreby. Skúmanie základných vzťahov v procesoch formovania ekonomiky "drahého človeka" a rodiny ako základnej bunky akumulácie spoločenského bohatstva.