K aktuálním problémům státní surovinové politiky v podmínkách tržního hospodářství. - Kadlec, J.
Obsah a ciele štátnej surovinovej politiky. Návrh zásad štátnej surovinovej politiky v podmienkach prechodu na trhovú ekonomiku. Nástroje štátnej surovinovej politiky: legislatívne, administratívne a ekonomické nástroje. Najbližšie úlohy štátnej surovinovej politiky v oblasti riadenia, privatizácie, vlastníctva nerastného bohatstva a zákonodarstva.