Japonskie przedsiebiorstwo - stosunki przemyslowe. - Szwedowski, S.
Japonské priemyselné pomery. Mentalita Japonca je orientovaná na kolektív. Japonec sa cíti spoluhospodárom podniku. Stážový systém miezd a platov. Kolektivizmus, nie individualizmus. Japonské odborové organizácie. Vedomosti pracovníkov tvoria základ rastu efektívnosti.