Tarifní vyjednávaní v období přechodu k tržní ekonomice. - Flek, Vladislav
Zámerom článku je ukázať, že predikcia správania sa záujmových skupín (zamestnávatelia, odbory, centrum) v reformujúcej sa ekonomike nie je len formálne modelovaným problémom. Záujmové skupiny sú aj nositeľmi mocenského potenciálu, ktorý používajú za účelom dosiahnutia svojho cieľa. Analýza vyjednávania je komunikačným procesom v sústave reálnych inštitúcií. Definovanie princípov, ktorými by sa malo riadiť adekvátne usporiadanie inštitúcií pre vyjednávanie záujmových skupín. Súčasná situácia v ČSFR.