Bezrabotica i denežnaja politika. Pravitel'stvo kak generator "delovogo cikla". - Hayek, Friedrich August von
F. Hayek je jedným z najvýznamnejších ekonómov XX. storočia - teoretik trhového hospodárstva. V r. 1974 mu bola udelená Nobelova cena. Prednáška pri udeľovaní Nobelovej ceny je obsiahnutá v knihe "Nezamestnanosť a peňažná politika". Štát ako generátor "pracovného cyklu". Obsah uvedenej state: Inflácia, dezorientácia rozmiestnenia pracovných zdrojov a nezamestnanosť. Keynesovo politické riešenie nezamestnanosti. Vplyv inflácie na zvyšovanie nezamestnanosti. Prostriedky proti inflácii.