Neznalost zákona neomlouvá. K povinnostem daňových poplatníků. - Knězů, Z.
Upozornenie na najproblematickejšie momenty procesu zdaňovania. Základným predpokladom bezchybného zdanenia je znalosť príslušných právnych predpisov. Prvou povinnosťou podnikateľa je oznamovacia povinnosť na príslušnom finančnom úrade. Charakteristika dane zo mzdy, dane z príjmov obyvateľstva, dôchodkovej dane a dane z obratu. Upozornenie na nedostatky pri odvádzaní daní.