Banki i rossijskoje predprinimatel'stvo. - Jegorov, S.
Bez rozvoja bankovej sústavy nie je možné zabezpečiť slobodné podnikanie, prejsť k civilizovanému trhu. Vymedzenie základných úloh pri vytváraní novej bankovej sústavy. Nevyhnutnosť podpory zo strany štátu. Právne normy upravujúce činnosť bánk. Problémy vznikajúce pri existencii Gosbanky ZSSR a Ruskej banky a pri regulovaní činnosti komerčných bánk. Charakteristika opatrení, ktoré by prispeli k rozvinutiu podnikania v ZSSR.