O nowa perspektywe spojrzenia na najpilniejsze potrzeby Polski. - Wierzbicki, A.
V rámci dokumentu poľských ekonómov nazvaného Kľúčové problémy ekonomiky a sociálnej politiky v rokoch 1992 - 1994 autor pripojuje svoj príspevok k najsúrnejším potrebám Poľska. Nedostatky diagnózy. Skúma, prečo program privatizácie podnikov nebol úspešný. Vyratúva kľúčové problémy hospodárskej politiky a čo je nevyhnutné urobiť. V závere upozorňuje, čo treba zmeniť.