Sudety plné optimismu? - Adámková, Alena
V súčasnej dobe sa Sudety stávajú v dôsledku odstránenia železnej opony a pod vplyvom diskusie okolo odsunu a práv sudetských Nemcov predmetom veľkej pozornosti. Nemecký kapitál preniká do pohraničia pomocou nastrčených osôb (tzv. strohmannov). Najväčší záujem majú nemeckí investori o Karlove Vary a iné kúpeľné mestá. Potreba vytvorenia protiváhy nemeckému kapitálu rozvíjaním kapitálu českého. Úvahy o ďalšom vývine v pohraničí.