Krizis v Persidskom zalive: vozdejstvije na mirovuju ekonomiku. - Savinkova, E.
Rôzne otrasy, šoky vo svetovom hospodárstve menia ekonomické podmienky a preto schopnosť adaptácie sa stáva významným faktorom ekonomického rozvoja. Charakteristika špecifických čęt vplyvu krízy v Perzskom zálive na svetovú ekonomiku. Neistá situácia trvala viac ako pol roka, čo znižovalo podnikateľskú aktivitu. Analýza vplyvu krízy na cenu nafty, zlata, na obchod vyspelých priemyselných krajín s krajinami Perzského zálivu, na ekonomiku rozvinutých i rozvojových krajín.