Nemonotónnosť z hľadiska logického programovania. - Šefránek, J.
Východiská skúmania podstaty nemonotónneho odvodzovania. Zdôraznenie troch kľúčových vlastností nemonotónneho odvodzovania: používanie nekorektných odvodzovacích pravidiel, zachovávanie konzistentnosti, revízia presvedčení (databázy). Možnosti implementácie týchto vlastností mechanizmami schopnými autoreflexie. Motivácia pre štúdium nemonotónnosti a najznámejšie prístupy k formalizácii nemonotónnosti.