Vztahy mezi rostlinnou výrobou a chovem skotu v ČR v mezinárodním srovnání. - Váňa, V.
Kľúčový problém chovu hovädzieho dobytka a jeho organické spojenia s pôdou pri adaptácii existujúcich poľnohospodárskych sústav. Problém rozmiestnenia chovu hovädzieho dobytka. Porovnanie počtu obyvateľstva, výmery ornej pôdy a produkčných plôch, kusov hovädzieho dobytka na 100 ha produkcie a spotreby hovädzieho mäsa v ČR a v niektorých vyspelých krajinách.