Zpráva o podnikatelské činnosti v České republice. - Morávek, B.
Schválením zákona o súkromnom podnikaní občanov v r. 1990 prelomený monopol štátneho podnikania a legislatívne sa umožnil vznik a rozvoj súkromného sektora. Dve kategórie podnikateľov - fyzické a právnické osoby. V septembri 1991 v ČR registrovaných 897282 osôb v obidvoch skupinách. Drobné súkromné firmy sa zakladali postupne v súvislosti s uplatňovaním reštitučných nárokov. Charakteristika firiem, počtu pracovníkov v nich, vyplácaných miezd, salda príjmov a výdavkov. Zameranie firiem.