Počemu bjurokratizirujutsja menedžerskije organizacii. - Komarov, S.
Vymedzenie manažérskej a byrokratickej organizácie a rozdielov medzi mechanizmami zabezpečujúcimi dosiahnutie cieľov týchto dvoch typov organizácie. V manažérskej organizácií je taká štruktúra, ktorá slúži ako prostriedok zabezpečenia synergickosti činnosti personálu, koordinácie jeho úsilia na základe súhlasného mechanizmu. Skúmanie objektívnych faktorov, ktoré vedú k rozvratu manažérskej organizácie nezávisle od profesionálnej úrovne jej členov.