Akcionernyje obščestva: suščnost' i pervyj opyt. - Tumašev, A.
Podstata účastinnej spoločnosti, účastinného kapitálu, dividend, obligácií. Charakteristika riadenia účastinnej spoločnosti, úlohy a zainteresovanosti manažérov. Zakladanie a rozvoj účastinných firiem v ZSSR. Sociálno-ekonomická a technická zložitosť premeny štátnych podnikov na účastinné spoločnosti. Negatívne črty - účastinné spoločnosti zakladajú ministerstvá, ktoré získavajú kontrolné balíky, čo nevedie k odstráneniu monopolnej štruktúry ekonomiky.