Obchodní společnosti nově. 4.
Prvým typom kapitálovej spoločnosti je spoločnosť s ručením obmedzeným. Táto spoločnosť vstupuje do podnikania povinne so základným majetkom, tvoreným vkladmi spoločníkov. Charakteristika určenia minimálnej hodnoty základného majetku. Štruktúra orgánov spoločnosti a nárokov spoločníkov na podiel zo zisku.