Doplyw surowców dla polskiej gospodarki z krajów rozwijajacych sie. - Roman, W.
Koncepcia uspokojovania surovinových potrieb Poľska ich dovozom. Ropa, jej produkcia a dovoz z Ruska. Zemný plyn - domáca produkcia a dovoz z Ruska. Železná ruda - poľské huty dovážajú celú jej potrebu - dovoz z afrických krajín. Hliník - bauxit ako surovina, kovový hliník ako východisková surovina - veľká spotreba energie. Fosfority a apatity - Poľsko ich dováža. Bavlna - Poľsko ju dováža.