Poradci v řízení: pomocníci nebo šarlatáni? 3. - Čakrt, M.
Potreba konzultantov v súčasnom období, keď sa každý manažér snaží šetriť, je najväčšia. Súčasným trendom je divizionalizácia podnikov, predovšetkým znižovanie veľkosti štábnych útvarov a snaha o kontrahovanie okrajových činností od externých dodávateľov. V poradenskej činnosti je rozhodujúci zákazník. Najdôležitejšou úlohou poradenskej služby je udržať si klienta.