Ide o kvalitu informácií. Štatistika je nástroj poznávania. - Schaner, J.
Niektoré zásadné otázky postavenia štatistiky v demokratickej spoločnosti. Úlohy Slovenského štatistického úradu (SŠÚ). Spravodajské povinnosti spravodajských jednotiek. Sankcie, ktoré ukladajú štatistické orgány pri zistení neplnenia povinností spravodajskými jednotkami. Zavádzanie závodového výkazníctva pre potreby národných účtov.