Wolfgang Mühlpfordt - ein Vorgänger von Bortkiewicz? Zu den theoretischen Quellen des sogenannten Transformationsproblems. - Quaas, F.
Príspevok k diskusii o teoretických zdrojoch takzvaných transformačných problémov z hľadiska histórie. Poukaz na to, že správne matematické spracovanie transformácii medzi hodnotami a cenami možno vždy nájsť v prácach neznámeho nemeckého ekonóma Wolfganga Mühlpfordta, publikovaných asi desať rokov pred Bortkiewiczovými slávnymi článkami.